Браво: Од јесени путнички воз директно од Београда до Шапца и Лознице!

Извор: Танјуг , Вечерње новости

Фото: Танјуг

Град Шабац ,центар Мачванског округа, и Лозница, други по велични град у  том округу,  требало би   од  1. септембра  да  добију директан  путнички  воз  до Београда,  захваљујући  реконструкцији  пруге Шабац , Лозница, Брасина,  најавила је   министарка  грађевинарства Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије .

Веровали или не,сада  ниједан  путнички воз не саобраћа  директно  од Шапца, једног од наших  највећих градова и  административног седишта  Мачванског округа са  око 300 000 становника, до главног града Србије, а постоји пруга!  До Шапца, који има око 60 000 становника,  саобраћа локални путнички воз од Руме.

Увођење директних путничких возова  од Београда до Шапца и Лознице драгоцено је и  за сремска и  мачаванска села  дуж ове пружне  деонице, која су  неоправдано занемарена.

„Реконструкција пруге Шабац – Лозница – Брасина почела је, а министарка грађевинарства Зорана Михајловић најавила је да ће радови бити завршени до краја августа и да ће путнички возови поново ићи од Шапца до Лознице“,  јавила  је јуче агенција Танјуг,што су пренели и остали  медији.

Михајловић је рекла да ће захваљујући реконструкцији од 1. септембра, након пуних 13 година, поново бити успостављен путнички железнички саобраћај на тој релацији.
Радовима је обухваћена реконструкција 24 километра пруге између Шапца и Брасине и то на деоницама Петловача – Лешница и Лозница – Горња Ковиљача.
Реконструкција пруге је раније договорена са председником Србије Александром Вучићем и сада је почела реализација тог пројекта.
„Ово је важан дан за нашу земљу, не само за овај крај, већ за целу Србију. Почиње реконструкција 24 км пруге између Шапца и Лознице и 1. септембра ћемо се поново овде састати и имати после 13 година поново успостављен путнички железнички саобраћај између Шапца и Лознице.

Она је рекла да се у тај део Србије у претходних петнаестак година најмање улагало када је реч о саобраћајној инфраструктрури.
Михајловић је казала да се није много водило рачуна ни путевима ни о прузи и да та пруга није реконструисана од када је направљена пре 70 година.
„Надамо се директној линији Београд – Лозница и да ће путовање трајати два саста и 15 минута, коју ћемо имати од јесени“, додала је министарка.
Рок за завршетак радова је 150 дана, односно крај августа ове године.
Цео извештај прочитајте на сајту „Вечерњих новости“

Пријатељи сајта