АКС: „Поништај доктората адвоката Слободана Бељанског представља освету и покушај застрашивања адвоката“

„Поништај доктората адвоката Слободана Бељанског, једног од најеминентнијих правника Србије,члана Савета за борбу против корупције, представља освету и покушај застрашивања адвокатанаводи Адвокатска комора Србије у саопштењу за јавност од 11. новембра .

“Поништај доктората адвоката Слободана Бељанског, адвоката из Новог Сада, из процедуралних разлога након 15 година, не може бити случајност. Начин и време поништавања доктората јасно говоре о мотивима оних који су овакву одлуку донели и оних који су је иницирали.

Решење о поништају доктората не садржи ни један податак ко је, када и због чега поднео иницијативу Катедри за кривично право да преиспита поступак који је претходио одбрани доктората, при чему је неспорно да је пред комисијом Правног факултета у Новом Саду и пред еминентим члановима те комисије, докторат одбрањен.

Поништај доктората једном од најеминентнијих правника Србије, бившем председнику Савеза адвокатских комора Југославије и Адвокатске коморе Војводине, признатом филозофу права и борцу за владавину права, члану Савета за борбу против корупције и дугогодишњем успешном адвокату, представља освету и покушај застрашивања адвоката.

Време када се то ради коинцидира са окончаним изборима за органе и делегате огранка Адвокатске коморе Војводине у Новом Саду које садашњи председник Адвокатске коморе Војводине не признаје и предстојећим изборима за органе Адвокатске коморе Војводине, при чему је свима познато да је Слободан Бељански међу првима оштро критиковао начин руковођења Адвокатском комором Војводине и њеног председника Срђана Сикимића.

Управни одбор Адвокатске коморе Србије осуђује поступак Правног факултета у Новом Саду и апелује на стручну јавност и академску заједницу да се огласе. Сматрамо да напад на нашег колегу Слободана Бељанског представља безуспешан покушај понижавања читаве адвокатуре којој се на овај начин шаље порука. Подстрекачима овог чина поручујемо да је рукопис препознат и да ће Адвокатска комора Србије стати у одбрану колеге Слободана Бељанског и предузети све потребне мере у циљу одбране његових права и заштите његовог угледа и достојанства. Доношењем оваквог решења декан Правног факултета проф. др Љубомир Стајић и шеф Катедре за кривично правне науке проф. др Бранислав Ристивојевић компромитују рад и урушавају углед високообразовне институције на чијем су челу”- пише у саопштењу АКС, с потписом: Управни одборм председник АКС Драгољуб Ђорђевић, адвокат

screenshot-from-2016-11-11-17-20-40

Саопштење Адвокатске коморе Србије

Фото: „www.mc.rs“

Пријатељи сајта