БЛИЦ: Директору „Колубаре“ за кафану два милиона месечно

Аутор: Блиц/ Слађана Вукашиновић | 24. 06. 2015.

Милорад Грчић, директор „Колубаре“, поред високе плате, има и бизнис картицу за трошкове репрезентације с месечним лимитом 2.055.000 динара-пише тиражни београдски дневник Блиц у броју 25.јуна.

„Другим речима, челник тог јавног предузећа за иће и пиће месечно може да потроши близу 90 минималних личних доходака или 45 просечних плата у Србији, и то све о трошку потрошача електричне енергије, чија ће цена од 1. августа скочити 12,3 одсто. То практично значи да ће они уз рачун за потрошене киловате издвојити бар један динар и за неки од цехова директора Колубаре. Да ствар буде гора, све ове бенефиције су омогућене иако је Влада Србије затражила да се због мера штедње у свим јавним предузећима заврну славине за беспотребне трошкове, посебно оне за репрезентацију, која је требало да се смањи за 60 одсто.

Ова порука изгледа да није стигла до руководства „Колубаре“, чији прохтеви се нису смањили иако су им дуговања након поплаве нарасла на милијарду евра. Да је то тако, потврђује и извод о трошковима на бизнис картици директора Милорада Грчића из јуна прошле године, када је он у кафанама потрошио више од 60.000 динара“.

Цео текст прочитајте на сајту Блица

Пријатељи сајта