BLIC: Direktoru „Kolubare“ za kafanu dva miliona mesečno

Autor: Blic/ Slađana Vukašinović | 24. 06. 2015.

Milorad Grčić, direktor „Kolubare“, pored visoke plate, ima i biznis karticu za troškove reprezentacije s mesečnim limitom 2.055.000 dinara-piše tiražni beogradski dnevnik Blic u broju 25.juna.

„Drugim rečima, čelnik tog javnog preduzeća za iće i piće mesečno može da potroši blizu 90 minimalnih ličnih dohodaka ili 45 prosečnih plata u Srbiji, i to sve o trošku potrošača električne energije, čija će cena od 1. avgusta skočiti 12,3 odsto. To praktično znači da će oni uz račun za potrošene kilovate izdvojiti bar jedan dinar i za neki od cehova direktora Kolubare. Da stvar bude gora, sve ove beneficije su omogućene iako je Vlada Srbije zatražila da se zbog mera štednje u svim javnim preduzećima zavrnu slavine za bespotrebne troškove, posebno one za reprezentaciju, koja je trebalo da se smanji za 60 odsto.

Ova poruka izgleda da nije stigla do rukovodstva „Kolubare“, čiji prohtevi se nisu smanjili iako su im dugovanja nakon poplave narasla na milijardu evra. Da je to tako, potvrđuje i izvod o troškovima na biznis kartici direktora Milorada Grčića iz juna prošle godine, kada je on u kafanama potrošio više od 60.000 dinara“.

Ceo tekst pročitajte na sajtu Blica

Prijatelji sajta