Мирослава Миленовић у Пресингу Н1 : “Грађани финансирају, они се бахате”

BG-PRESSING-231115-01_1.Still004

Фото: Н1

АУТОР :Н1

Савет за борбу против корупције припремио је извештај о трошењу јавног новца за рекламирање у медијима и требало би да се нађе у Влади Србије за око две недеље- рекла је чланица Савета за борбу против корупције Мирослава Миленовић гостујући у Пресингу Н1.

Извештај, пренела је, обухвата преко 120 субјеката – председника, Владу, министарства, јавна предузећа, локалне самоуправе, органе Аутономне покрајине Војводине, државна тела…

„На преко 120 адреса смо послали захтев за податке у периоду од 2011. до 2014. године. Тражили смо донације, оглашавања, најразличитија штампања, публиковања, прес клипинг“, наводи Миленовићева.

„Савет је хтео да види кад су била највећа трошења средстава од 2011. до 2014. Говоримо овде о маркетиншким услугама које иду искључиво из буџета“, каже она.

Упитана о којој суми је реч, кад су у питању те три године, рекла је: „На нашем узорку, говоримо о преко 60 милиона евра, али кад се наш узорак прошири на целокупни миље Србије, ту се онда ради о преко 800 милиона евра“.

ЦЕО ИЗВЕШТАЈ ПРОЧИТАЈТЕ НА САЈТУ Н1

Пријатељи сајта