Miroslava Milenović u Presingu N1 : “Građani finansiraju, oni se bahate”

BG-PRESSING-231115-01_1.Still004

Foto: N1

AUTOR :N1

Savet za borbu protiv korupcije pripremio je izveštaj o trošenju javnog novca za reklamiranje u medijima i trebalo bi da se nađe u Vladi Srbije za oko dve nedelje- rekla je članica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović gostujući u Presingu N1.

Izveštaj, prenela je, obuhvata preko 120 subjekata – predsednika, Vladu, ministarstva, javna preduzeća, lokalne samouprave, organe Autonomne pokrajine Vojvodine, državna tela…

„Na preko 120 adresa smo poslali zahtev za podatke u periodu od 2011. do 2014. godine. Tražili smo donacije, oglašavanja, najrazličitija štampanja, publikovanja, pres kliping“, navodi Milenovićeva.

„Savet je hteo da vidi kad su bila najveća trošenja sredstava od 2011. do 2014. Govorimo ovde o marketinškim uslugama koje idu isključivo iz budžeta“, kaže ona.

Upitana o kojoj sumi je reč, kad su u pitanju te tri godine, rekla je: „Na našem uzorku, govorimo o preko 60 miliona evra, ali kad se naš uzorak proširi na celokupni milje Srbije, tu se onda radi o preko 800 miliona evra“.

CEO IZVEŠTAJ PROČITAJTE NA SAJTU N1

Prijatelji sajta