Момир Булатовић на Н1: Милошевић није био ратни злочинац и била ми ја част да сарађујем са њим

momir-bulatovic-4-n1

Фото: Н1

АУТОР: Н1

Апсолутно сам убеђен да Слободан Милошевић није био ратни злочинац и била ми ја част да сарађујем са њим, изјавио је бивши председник Црне Горе и Савезне владе Момир Булатовић гостујући у Пресингу Н1 телевизије.

Наравно да жалим због ратова али се не осећам лично одговорним. Покушао сам све, Сву своју памет и жеље сам уложио у то да до тога не дође а када је дошло да се заврши”, истакао је Булатовић и додао да му се чини да генерално нигде није направио неку велику грешку.

Он је био један од учесника преговора у Дејтону а на питање како се две деценије касније осећа и шта му прво падне на памет кад помисли на то, истиче да са једне стране осећа да је урађено нешто значајно и добро јер је заустављен рат а са друге стране је осећај да је то могло бити урађено и раније и да је могло бити много мање проливене крви. “То је оно што вас оптерећује. Морате да провучете жртве кроз главу после 20 година”.

Каже да је поред интимног дневника, током преговора у САД снимао личне записе и да му је било потребно доста година да их поново преслуша: “Има највише страха, храпавог гласа због премора, неке чашице алкохола. Суочавате се са тим да постоји рат у којем је много невиних људи страдало”.

Цео извештај прочитајте на Н1

Пријатељи сајта