Н1: “Реакције опозиције: Коначно разарање институција”

Опозиционе партије и покрети у својим реакцијама на оптужбе Курира на рачун премијера Вучића, његовог подвргавања полиграфу и начина на који медији о томе извештавају истичу да је на делу разарање институције државе и „полиграфизација“ политичког живота- известила је телевизија Н1

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“, како преноси Н1, сапштио је да је “у Србији на делу разарање правне државе и затражио да институције хитно почну професионално и независно да раде свој посао”.

„Ванредна конференција министра полиције, као и ванредни програм националне телевизије у служби Александра Вучића, скандалозан су покушај коначног разарања свих државних институција изазивањем хаоса у главама људи, уношењем панике међу грађане и паковањем атмосфере некаквог државног удара“, навео је Покрет у саопштењу

“Тај покрет је додао да у правној држави полиција и тужилаштво раде свој посао, а не држе конференције за новинаре са наоружаним људима у маскирним униформама у позадини, не ометају сопствену истрагу вестима о томе да је премијер био на полиграфу и ‘прошао’ “. преноси Н1 на свом сајту.

Цео извештај прочитајте на сајту

“НУНС дубоко забринут због позива на линч новинара”

Независно удружење новинара Србије најоштрије протестује због ширења атмосфере страха и панике у ванредном програму ТВ Пинк. НУНС је посебно забринут због означавања појединих новинара и медија као учесника или организатора наводног државног удара, објавила је тв Н1

„На тај начин отворено се позива на прогон и линч поједних новинара и директно се угрожава њихову безбедност“, каже се у саопштењу НУНС-а које је потписао његов председник Вукашин Обрадовић.

„НУНС позива надлежне државне органе да редовном поступку испитају истинитост навода у тексту објављеном у дневном листу Курир и након спроведене истраге о томе обавесте јавност“.

НУНС оцењује да је веома опасно да се у медијима уместо у институцијама система воде истраге и доносе пресуде, истиче се на крају.

Цео извештај прочитајте на сајту Н1

 

Пријатељи сајта