Нападнута чланица Савета за борбу против корупције Мирослава Миленовић, осуде напада, реакција и Савета Европе

АУТОР:Н1

Мирослава Миленовић, форензички рачуновођа и чланица Савета за борбу против корупције, нападнута је физички у суботу у подне у хаустору зграде у којој живи-јавила је ТВ Н1 

Миленовићеву су у хаустору зграде сачекала два нападача и нанели јој повреде главе и лица, након чега су побегли. За Н1 Мирослава Миленовић је рекла да је раније приметила да је непознате особе прате и да је о томе обавестила Службу за борбу против организованог криминала као и специјалног тужиоца, али да од тада није добила никакву информацију о истрази.

Миленовићева верује да је овај напад у вези са објављивањем предстојећег извештаја Савета за борбу против корупције о медијима.

На питање Н1 да ли је овај напад пријавила полицији, рекла је да није и да је разлог то што “више нема поверења”.

Након извештаја о ДИПОС-у, који је недавно објављен, Савет за борбу против корупције припремио је и нови извештај о медијима чије објављивање следи.

Напад су најоштрије осудили представници опозиционих странака и омбудсман Саша Јанковић.

Sasa-Jankovic

Омбудсман Саша Јанковић

Заштитник грађана Саша Јанковић изражава највећу забринутост због напада на чланицу Савета за борбу против корупције Мирославу Миленовић.

Способност надлежних органа, служби и правосуђа да нађу и санкционишу виновнике учесталих напада на људе који се боре против корупције и криминала, како сматра Јанковић, највећи је показатељ безбедности грађана и искрености власти у борби против корупције, силе и бахатости у вршењу јавних послова.

“Друштво и држава без корупције и криминала, у којима владају право, правна сигурност и једнакост, а не сила и бахатост, и у којима су права грађана, укључујући ту и право да испитују и критикују рад власти, добродошла, а не прогоњена, највеће су и највише вредности које имамо и које смо дужни да заштитимо“, истиче у саопштењу Јанковић.

Када чланица Савета за борбу против корупције Владе Републике Србије буде нападнута на кућном прагу, упозорио је Јанковић, нападнута је утврђена државна политика, нападнуто је званично тело државе Републике Србије и нападнута је грађанка, једна од нас.

Циљ таквих напада је страх и одустајање, њихова порука је да ни државна политика, ни државни органи нису јачи од корупције и криминала или да нису искрени, и да људи који им се супротстављају треба да се плаше за свој посао и живот, указао је Јанковић.

ЦЕО ТЕКСТ ПРОЧИТАЈТЕ НА САЈТУ Н1 

Фото: mc.rs

Пријатељи сајта