Одбачена кривична пријава Саше Радуловића против Синише Малог

Кривична пријава бившег министра привреде Саше Радуловића, поднесена против бившег саветника првог потпредседника Владе Србије Синише Малог, актуелног градоначелника Београда, и директорке Фонда за развој Слађане Бацковић у вези поступка принудне наплате према друштву ,,Беохемија“,одбачена je.

“Тужилаштво је утврдило да нема законских основа за покретање кривичног гоњења против наведених лица јер се у њиховим радњама не стичу законска обележја кривичног дела злоупотреба службеног положаја из члана 359. став 3 у вези става 1 КЗ, нити било ког другог кривичног дела за које се гоњење предузима по службеној дужности”, навело је Специјално тужилаштво у одговору Савету за борбу против корупције по захтеву за информације у којој фази је поступак по “Извештају о анализи политичког утицаја на пословање Фонда за развој Републике Србије”, једном од неколико извештаја о различитим случајевима које је Савет доставио доставио Тужилаштву током 2013. и 2014. године.

У одговору је прецизирано да је Тужилаштво поднесак Савета здружило с кривичном пријавом бившег министра привреде Саше Радуловића против Синише Малог и Слађане Бацковић , која се односи на наводне незаконитости одговорних лица у Фонда за развој у поступку принудне наплате према друштву ,,Беохемија“.

Одлуку којом је утврђено да да нема законских основа за покретање кривичног гоњења, Тужилаштво је донело, како је наведено, на основу прикупљених обавештења и извештаја надлежних органа који су обавили провере по захтеву Тужилаштва.

Фото: www.mc.rs
Извор: Сајт Савета за борбу против корупције

Пријатељи сајта