Пустите Тамбуру да свира!

Снимак екрана: srbin.info

ДРУГИ ПИШУ:

Музичар  Зоран Илић Тамубра, улични свирач   из Кнез Михаилове у Београду,  има, како преносе дневне новине  „Данас“ и портал  „Србин инфо“, 143  прекршајне пријаве и  23  пута је осуђен на прекршајне казне по 10 000 динара,  односно по десет дана затвора због уличне свирке а ових дана је у једном од предмета добио позив за затвор. 

„Ја сам професионални музичар и једанаест година свирам као улични свирач. Зависим од свирања на улици, то ми је једини извор прихода“, изјавио је Илић за „Србин инфо“. Испричао је за тај портал да од 2015. године, од промене градске власти у Београду, одједном  постаје непожељан у Кнез Михаиловој, док 2017. остаје и без дозволе.  Ипак, наставио је да свира али су се низале и прекршајне пријаве комуналне милиције и по њима поступци пред судом.      

До одласка у затвор , срећом, није дошло, јер је успео да сакупи новац  и плати казну за доспели предмет, а захваљујући пристиглим  новчаним прилозима након што је пoзив за издржавање казне који је објавио на Твитеру, поделила на свом налогу  новинарка Жаклина Таталовић.    

Лист „Данас“ преноси у чланку о Илићевом случају да музичар има још 22-23  казне од 40 нереализованих прекршајних пријава. „Данас“ такође наводи да Илићеви проблеми почињу 2015. године, после  десет година уличне свирке.

По Илићевом казивању, дозволу да наступа као улични свирач, изгубио је зато што су га „ на последњој аудицији за уличне свираче 2017. године, прекинули после 20 секунди, дали му лошу оцену“. Сматра да је до тога дошло „зато што је увек присутан на  опозиционим митинизима“.  

Једно је сигурно, за отужну и ружну гесту према Илићу нема нити може бити сувислог разлога ни објашњења. Пустите Тамбуру да свира!  

Пријатељи сајта