Pustite Tamburu da svira!

Snimak ekrana: srbin.info

DRUGI PIŠU:

Muzičar  Zoran Ilić Tamubra, ulični svirač   iz Knez Mihailove u Beogradu,  ima, kako prenose dnevne novine  „Danas“ i portal  „Srbin info“, 143  prekršajne prijave i  23  puta je osuđen na prekršajne kazne po 10 000 dinara,  odnosno po deset dana zatvora zbog ulične svirke a ovih dana je u jednom od predmeta dobio poziv za zatvor. 

„Ja sam profesionalni muzičar i jedanaest godina sviram kao ulični svirač. Zavisim od sviranja na ulici, to mi je jedini izvor prihoda“, izjavio je Ilić za „Srbin info“. Ispričao je za taj portal da od 2015. godine, od promene gradske vlasti u Beogradu, odjednom  postaje nepoželjan u Knez Mihailovoj, dok 2017. ostaje i bez dozvole.  Ipak, nastavio je da svira ali su se nizale i prekršajne prijave komunalne milicije i po njima postupci pred sudom.      

Do odlaska u zatvor , srećom, nije došlo, jer je uspeo da sakupi novac  i plati kaznu za dospeli predmet, a zahvaljujući pristiglim  novčanim prilozima nakon što je poziv za izdržavanje kazne koji je objavio na Tviteru, podelila na svom nalogu  novinarka Žaklina Tatalović.    

List „Danas“ prenosi u članku o Ilićevom slučaju da muzičar ima još 22-23  kazne od 40 nerealizovanih prekršajnih prijava. „Danas“ takođe navodi da Ilićevi problemi počinju 2015. godine, posle  deset godina ulične svirke.

Po Ilićevom kazivanju, dozvolu da nastupa kao ulični svirač, izgubio je zato što su ga „ na poslednjoj audiciji za ulične svirače 2017. godine, prekinuli posle 20 sekundi, dali mu lošu ocenu“. Smatra da je do toga došlo „zato što je uvek prisutan na  opozicionim mitinizima“.  

Jedno je sigurno, za otužnu i ružnu gestu prema Iliću nema niti može biti suvislog razloga ni objašnjenja. Pustite Tamburu da svira!  

Prijatelji sajta