Процес против Звездана Терзића

У Вишем суду у Београду 26.јуна је  одложено суђење некадашњем директору ОФК „Београд“ Звездану Терзићу, оптуженом за кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица у вези трансфера појединих играча, заједно са тадашњим спортским директором Владимиром Булатовићем, некадашњим функционером Заједнице прволигаша Милованом Никодиновићем и фудбалским агентом Драженом Подунавцем.

Разлог одлагања је недолазак Никодиновића због болести, а наредни термин суђења је заказан за 24. септембар.

Пре месец и по дана је такође дошло до одлагања суђења, тада због недоласка сведока. Од пре неколико месеци главни претрес формално иде изнова.
Процес траје још од априла 2008, када је покренута истрага, а после подизања оптужнице суђење је почело 17. јануара 2011. године.

Због измена кривичних закона у протеклом периоду и ово суђење је двапут формално почињало изнова.
Још у истрази окривљени су одбацили све оптужбе и све време се чврсто држе својих тврдњи да никавих злоупотреба није било.

Више јавно тужилаштво у Београду оптужницу је подигло 15.јула 2010. године, а обухваћени су трансфери играча Вање Грубача 1998. године у „Хамбурегер“ из Хамбурга, Срђана Станића 2003. године у московски „Спартак“ и Бранислава Ивановића 2005. у московску „Локомотиву“.

Негирајући оптужбе, Звездан Терзић је, подсетимо, у одбрани навео да је генерални директор ОФК Београд био од друге половине 1997. до јануара 2005 године, да је клуб у свему функционисао у складу са законима и да није било кршења прописа ни приликом трансфера играча.

-С обзиром на то да ми се ставља на терет да је причињена штета ОФК-и, тражио сам да се клуб изјасни о томе и 23. децембра 2008, Скупштина клуба је донела одлуку да Терзић није оштетио клуб, већ напротив, да га је унапредио-казао је Терзић у одбрани пред судским већем Вишег суда у Београду.

Фото: Танјуг

Пријатељи сајта