Proces protiv Zvezdana Terzića

U Višem sudu u Beogradu 26.juna je  odloženo suđenje nekadašnjem direktoru OFK „Beograd“ Zvezdanu Terziću, optuženom za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u vezi transfera pojedinih igrača, zajedno sa tadašnjim sportskim direktorom Vladimirom Bulatovićem, nekadašnjim funkcionerom Zajednice prvoligaša Milovanom Nikodinovićem i fudbalskim agentom Draženom Podunavcem.

Razlog odlaganja je nedolazak Nikodinovića zbog bolesti, a naredni termin suđenja je zakazan za 24. septembar.

Pre mesec i po dana je takođe došlo do odlaganja suđenja, tada zbog nedolaska svedoka. Od pre nekoliko meseci glavni pretres formalno ide iznova.
Proces traje još od aprila 2008, kada je pokrenuta istraga, a posle podizanja optužnice suđenje je počelo 17. januara 2011. godine.

Zbog izmena krivičnih zakona u proteklom periodu i ovo suđenje je dvaput formalno počinjalo iznova.
Još u istrazi okrivljeni su odbacili sve optužbe i sve vreme se čvrsto drže svojih tvrdnji da nikavih zloupotreba nije bilo.

Više javno tužilaštvo u Beogradu optužnicu je podiglo 15.jula 2010. godine, a obuhvaćeni su transferi igrača Vanje Grubača 1998. godine u „Hambureger“ iz Hamburga, Srđana Stanića 2003. godine u moskovski „Spartak“ i Branislava Ivanovića 2005. u moskovsku „Lokomotivu“.

Negirajući optužbe, Zvezdan Terzić je, podsetimo, u odbrani naveo da je generalni direktor OFK Beograd bio od druge polovine 1997. do januara 2005 godine, da je klub u svemu funkcionisao u skladu sa zakonima i da nije bilo kršenja propisa ni prilikom transfera igrača.

-S obzirom na to da mi se stavlja na teret da je pričinjena šteta OFK-i, tražio sam da se klub izjasni o tome i 23. decembra 2008, Skupština kluba je donela odluku da Terzić nije oštetio klub, već naprotiv, da ga je unapredio-kazao je Terzić u odbrani pred sudskim većem Višeg suda u Beogradu.

Foto: Tanjug

Prijatelji sajta