Вида Петровић Шкеро: Неподношљива лакоћа „дновости“

Запањујућа је код нас експанзија емитовања такозваних ријалитија који кипе од разноврсних облика примитивизма и промовишу антивредности – упозорила је некадашња председница Врховног суда Србије Вида Петровић Шкеро – Да би се нешто толико раширило требало га је неговати и сматрам да је кривица целокупног друштва, да је свако од нас оним што је радио или није радио негде крив за неговање тога свега, јер нисмо подигли глас против, или то нисмо адекватно, или довољно чинили. Наравно да је друга прича то да ли смо нешто могли да променимо. Сви смо криви што то дозвољавамо. Сви имамо кривицу што наша деца, хтела не хтела, виде свуда такву, назвала бих то, дновост. То се шири, то је као болест. Зна се да болест мора да има своју превенцију ако нећеш да прерасте у нешто што постаје свакидашњица, нормала да болујеш од нечега. Ако не лечиш болест и не сузбијаш на време онда се она рашири и постаје оно што више није болесно стање већ начин живљења и ми смо, нажалост, то успели да направимо.

Постављам питање у вези људи који праве ријалитије. Који је њихов циљ за све то? Они који учествују у ријалитију, јасно је, за интерес имају претпостављени економски циљ и ништа друго, по цену тога да знају шта се дешава, да се болест шири.

Зато кажем да смо сви криви. Сматрам, дакле, да су они који то дозвољавају криви, а не неко ко учествује у ријалитију јер он на тај начин зарађује паре.

Фото: mc.rs

Пријатељи сајта