Momir Bulatović na N1: Milošević nije bio ratni zločinac i bila mi ja čast da sarađujem sa njim

momir-bulatovic-4-n1

Foto: N1

AUTOR: N1

Apsolutno sam ubeđen da Slobodan Milošević nije bio ratni zločinac i bila mi ja čast da sarađujem sa njim, izjavio je bivši predsednik Crne Gore i Savezne vlade Momir Bulatović gostujući u Presingu N1 televizije.

Naravno da žalim zbog ratova ali se ne osećam lično odgovornim. Pokušao sam sve, Svu svoju pamet i želje sam uložio u to da do toga ne dođe a kada je došlo da se završi”, istakao je Bulatović i dodao da mu se čini da generalno nigde nije napravio neku veliku grešku.

On je bio jedan od učesnika pregovora u Dejtonu a na pitanje kako se dve decenije kasnije oseća i šta mu prvo padne na pamet kad pomisli na to, ističe da sa jedne strane oseća da je urađeno nešto značajno i dobro jer je zaustavljen rat a sa druge strane je osećaj da je to moglo biti urađeno i ranije i da je moglo biti mnogo manje prolivene krvi. “To je ono što vas opterećuje. Morate da provučete žrtve kroz glavu posle 20 godina”.

Kaže da je pored intimnog dnevnika, tokom pregovora u SAD snimao lične zapise i da mu je bilo potrebno dosta godina da ih ponovo presluša: “Ima najviše straha, hrapavog glasa zbog premora, neke čašice alkohola. Suočavate se sa tim da postoji rat u kojem je mnogo nevinih ljudi stradalo”.

Ceo izveštaj pročitajte na N1

Prijatelji sajta