Кривична пријава против Савета због Дипоса?

3Аутор :ТАНЈУГ

Чланица Савета за борбу против корупције Мирослава Миленовић објавила је на свом Твитер профилу да је поднета кривична пријава против Савета за борбу против корупције, односно потпредседника Савета Мирослава Милићевића, због извештаја о Дипос-у.

Милићевић је, међутим, за ТВ Н1 рекао да га је адвокат обавестио да је у току прикупљање података и да ће тужилаштво вероватно накнадно одлучити да ли ће бити и кривичне пријаве.

Миленовићева је на Твитеру навела и да „јавност има право да зна ко користи јавну својину, под којим условима, и како су знали где је писарница да поднесу захтев“.

– Ако су мислили да чланове Савета заплаше …грешка… иду нови Извештаји… – написала је још Мирослава Миленовић на Твитеру.

На свом сајту Савет за борбу против корупције објавио је 18. децембра да је доставио „Извештај о могућем утицају институција јавног сектора на медије кроз плаћање услуга оглашавања и маркетинга“ Влади Републике Србије и Министарству културе и информисања , 18.12.2015. године. Извештај је, као и сви до сада, усаглашен на седници Савета пре усвајања. Савет је једногласно усвојио извештај.

 

Пријатељи сајта