Новинар Таблоида Милан Маленовић и адвокат Дејан Крстић осумњичени за претње Вучићу путем ФБ

Виши суд у Београду одредио је у уторак 18. августа притвор до 30 дана уреднику „Таблоида“ Милану Маленовићу (52) који се сумњичи да је преко друштвених мрежа упутио претње премијеру Србије Александру Вучићу и неким министрима, док је београдски адвокат Дејан Крстић (44), који се сумњичи за исто кривично дело, пуштен да се брани са слободе-јавио је Танјуг у информацији објављеној на свом сајту.

„Они су јутрос ухапшени у одвојеним акцијама полиције.

Како је Танјугу речено у тужилаштву, Маленовићу је одређен притвор због околности које указују да би могао да понови кривично дело.

Други осумњичени, Крстић, данас је ухапшен, саслушан у Тужилаштву за високотехнолошки криминал Вишег тужилаштва у Београду, које је предложило да му се одреди притвор, али је судија за претходни поступак тај предлог одбио, рекао је Танјугу његов бранилац Драган Палибрк.

Раније данас, полиција је саопштила да је у две одвојене акције ухапсила 44. годишњег Д.К. и 52. годишњег М.М. због постојања сумње да су починили кривично дело угрожавање сигурности.

Полиција је, наведено је у саопштењу, приликом претреса станова осумњичених, привремено одузела рачунарску опрему, која је коришћена за упућивање претњи преко друштвених мрежа.

Крстић је непосредно пред привођење на свом Твитер налогу објавио да му стан претресају припадници Управе за високотехнолошки криминал.

линк ка тексту http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=194678

ИЗВОР: Танјуг

Пријатељи сајта