НУНС: Угрожена безбедност новинара Славише Лекића

“Независно удружење новинара Србије (НУНС) упозорава јавност да је, после јучерашње емисије на ТВ Пинк, директно угрожена безбедност новинара Славише Лекића. НУНС позива надлежне органе да предузму неопходне мере и заштите, пре свега, Лекићев физички интегритет”-саопштио је НУНС
http://www.nuns.rs/info/statements/25964/ugrozena-bezbednost-novinara-slavise-lekica.html.

“Претње су кулминирале након емисије ТВ Пинк у којој је главни и одговорни уредник таблоида “Информер” Драган Ј. Вучићевић означио Лекића као једног од учесника у наводном државном удару. Као једини доказ у прилог тој тврдњи наведен је Лекићев интервју “Националу”. У истом контексту Славишу Лекића је споменуо и министар правде Никола Селаковић.

Лекић је у поменутој емисији на ТВ Пинк оптужен и да је имао значајну улогу у “медијској припреми” убиства Зорана Ђинђића.

НУНС сматра да је на овај начин Славиша Лекић таргетиран као државни непријатељ, што може имати несагледиве последице по његову безбедност.

НУНС упозорава државне органе, посебно министра правде Николу Селаковића и министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића, да су директно одговорни уколико на било који начин буде угрожена сигурност новинара Славише Лекића.

Славиша Лекић је 25. новембра, у београдској полицијској станици у Улици Милана Ракића, обавестио полицију о претњама и особама које прате његово кретање. Том приликом је сачињена службена белешка, али је Лекићу речено да МУП не може ништа да предузме јер, како му је објашњено, у његовој пријави нема елемената кривичног дела”, наведено је у саопштењу које НУНС објавио 30. децембра на свом сајту.

Пријатељи сајта