Nemanja Šarović: Na groblju Lešće gde je pohranjena urna s ostacima Vladimira Cvijana, na ploči je samo ime

Bivši narodni poslanik Nemanja Šarović, lider pokreta Ljubav, vera, nada, objavio je juče na svom tviter nalogu fotografiju grobne ploče na beogradskom groblju Lešće  na  kojoj je ime Vladimir i godina rođenja i smrti

Vladimir Cvijan život je okončao pod velom tajne. Kremiran je i sahranjen 19.1.2018. godine, na groblju Lešće. Na mestu gde je urna sa njegovim ostacima, stoji samo ime.

Poznati advokat Vladimir Cvijan, bivši narodni poslanik i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), koju je napustio krajem 2013, a ranije u periodu političkog angažmana u Demokratskoj stranci, savetnik i generalni sekretar tadašnjeg predsednika Srbije, pre tri godine, u januaru 2018, nađen je mrtav u Dunavu, a slučaj je arhiviran jer je Tužilaštvo utvrdilo, “na osnovu policijskog izveštaja, nalaza obdukcije i toksikoloških analiza, da nije postojala bilo kakva indicija koja bi ukazivala na izvršenje nekog krivičnog dela”.

Šokantna činjenica da je Cvijan preminuo, probila se u javnost tek 16. marta ove godine, nakon što su novinari Predrag Popović i Milovan Brkić, urednici “Magazina Tabloid”, tražili i objavili odgovore dobijene na pitanja upućena Institutu za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Beogradu: “Da li je u januaru 2018. obducirano telo preminulog Vladimira Cvijana?” Odnosno, Višem javnom tužilaštvu u Beogradu: “Da li je u toku 2018. godine platilo Institutu za sudsku medicinu troškove na ime izvršene obukcije tela preminulog Vladimira Cvijana?”
“Više javno tužilaštvo u Beogradu obavestilo nas je 15. marta 2021. da je platilo fakturu za obdukciju tela Vladimira Cvijana 2018. godine”, objavili su iste večeri Popović i Brkić, predočavajući javno i faksimil dopisa s potpisom Višeg javnog tužioca Nataše Krivokapić.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je saopštilo 16. marta ove godine,  da je „dežurni tužilac obavešten da je 5. januara 2018. na 1.164 km desne obale Dunava, u vodi, na rastojanju od oko sedam metara od obale, zatečen, u tom trenutku NN muški leš srednje životne dobi”, ali da je posle izveštaja policije i obdukcije, utvrđeno da je u pitanju Vladimir Cvijan, koji je preminuo „usled utapanja“.

Navedeno je da je “dežurni tužilac po službenoj dužnosti naložio obdukciju leša zajedno s toksikološkom analizom kako bi se utvrdio identitet preminulog lica i uzrok smrti”. “Nakon dostavljanja izveštaja policije i obdudkcionog zapisnika sa toksikološkim analizama utvrđen je identitet preminulog – Vladimir Cvijan, rođen 1976. godine, koje lice je preminulo usled utopljavanja. Na telu pokojnog nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na mehaničke povrede a iz rezultata toksikoloških analiza moglo se zaključiti da ne postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično delo”. “Kako nije postojala bilo kakva indicija koja bi ukazivala na izvršenje nekog krivičnog dela, predmet je arhiviran 2018. godine”, navelo je Tužilaštvo.

Prijatelji sajta