Novo suđenje zbog smrti trogodišnje Anje Grahovac, posle operacije katarakte

U Višem sudu u Beogradu počelo je novo suđenje optuženima za nesavesno lečenje trogodišnje Anje Grahovac koja je preminula posle operacije katarakte 2007. godine.

Na privatnoj klinici „Pefekta“, koja je iznajmila salu za operaciju oftalmološkoj ordinaciji „Ilić“ , Anji Grahovac je operisana katarakta 21. maja 2007. godine.

U optužnici se navodi da je u toku operacije došlo je do poremećaja u snabdevanju mozga kiseonikom i slabljenja i gubitka pulsa, kao da je devojčica bila u komi tri sata posle vremena kada je trebalo da se probudi, i da je sanitetskim kolima u komatoznom stanju prevezena u Institut za majku i dete , gde je, ne budeći se iz kome, 4. juna preminula usled oštećenja izazvanih nedostatkom kiseonika pri operaciji.

Optužnicom su obuhvaćeni vlasnik „Perfekte“ Dejan Milutinović, anesteziolog Stanoje Glišiće i oftalmolog Božidar Ilić sa klinike „Ilić“, kojima je na teret stavljeno teško delo protiv zdravlja ljudi, dok je za isto delo u pomaganju optužen serviser aparata za kiseonik Milan Vasiljević.

Foto: Fejsbuk-Pravda za Anju Grahovac; privatna arhiva

Prijatelji sajta