Немања Шаровић: На гробљу Лешће где је похрањена урна с остацима Владимира Цвијана, на плочи је само име

Бивши народни посланик Немања Шаровић, лидер покрета Љубав, вера, нада, објавио је јуче на свом твитер налогу фотографију гробне плоче на београдском гробљу Лешће  на  којој је име Владимир и година рођења и смрти

Владимир Цвијан живот је окончао под велом тајне. Кремиран је и сахрањен 19.1.2018. године, на гробљу Лешће. На месту где је урна са његовим остацима, стоји само име.

Познати адвокат Владимир Цвијан, бивши народни посланик и функционер Српске напредне странке (СНС), коју је напустио крајем 2013, а раније у периоду политичког ангажмана у Демократској странци, саветник и генерални секретар тадашњег председника Србије, пре три године, у јануару 2018, нађен је мртав у Дунаву, а случај је архивиран јер је Тужилаштво утврдило, “на основу полицијског извештаја, налаза обдукције и токсиколошких анализа, да није постојала било каква индиција која би указивала на извршење неког кривичног дела”.

Шокантна чињеница да је Цвијан преминуо, пробила се у јавност тек 16. марта ове године, након што су новинари Предраг Поповић и Милован Бркић, уредници “Магазина Таблоид”, тражили и објавили одговоре добијене на питања упућена Институту за судску медицину Медицинског факултета у Београду: “Да ли је у јануару 2018. обдуцирано тело преминулог Владимира Цвијана?” Односно, Вишем јавном тужилаштву у Београду: “Да ли је у току 2018. године платило Институту за судску медицину трошкове на име извршене обукције тела преминулог Владимира Цвијана?”
“Више јавно тужилаштво у Београду обавестило нас је 15. марта 2021. да је платило фактуру за обдукцију тела Владимира Цвијана 2018. године”, објавили су исте вечери Поповић и Бркић, предочавајући јавно и факсимил дописа с потписом Вишег јавног тужиоца Наташе Кривокапић.

Више јавно тужилаштво у Београду је саопштило 16. марта ове године,  да је „дежурни тужилац обавештен да је 5. јануара 2018. на 1.164 км десне обале Дунава, у води, на растојању од око седам метара од обале, затечен, у том тренутку НН мушки леш средње животне доби”, али да је после извештаја полиције и обдукције, утврђено да је у питању Владимир Цвијан, који је преминуо „услед утапања“.

Наведено је да је “дежурни тужилац по службеној дужности наложио обдукцију леша заједно с токсиколошком анализом како би се утврдио идентитет преминулог лица и узрок смрти”. “Након достављања извештаја полиције и обдудкционог записника са токсиколошким анализама утврђен је идентитет преминулог – Владимир Цвијан, рођен 1976. године, које лице је преминуло услед утопљавања. На телу покојног нису пронађени трагови који би указивали на механичке повреде а из резултата токсиколошких анализа могло се закључити да не постоје основи сумње да је извршено кривично дело”. “Како није постојала било каква индиција која би указивала на извршење неког кривичног дела, предмет је архивиран 2018. године”, навело је Тужилаштво.

Пријатељи сајта