Snežana Malović i Nata Mesarović stižu u advokaturu

Bivša predsednica Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva Nata Mesarović koja je u skladu sa zakonom nedavno penzionisana,posle prestanka sudijske funkcije, podnela je 16. januara Advokatskoj komori Beograda zahtev za upis u Imenik advokata.

Advokaturu je za nastavak pravničke karijere izabrala i Snežana Malović, bivša ministarka pravde u Vladi Mirka Cvetkovića od 2008 do 2012. godine, koja je pre ministarske, obavljala više važnih funkcija takođe u Ministarstvu pravde, piše novosadski „Dnevnik“.

Snežana Malović je u poslednjoj trećini januara položila advokatski u Advokatskoj komori Vojvodine ali do 29. januara toj komori nije bila podnela zahtev za upis u Imenik advokata, kao ni komori Beograda.

Zahtev Nate Mesarović za upis u Imenik advokata Advokatska komora Beograda, u skladu sa procedurom,mogla bi u toku februara da javno predstavi.

Građani pamte period tokom kojeg je Nata Mesarović bila predsednik Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva, a Snežana Malović ministarka pravde i po toj funkciji član Visokog saveta sudstva, pre svega po tome što je opsežno reformisano pravosuđe. U okviru te reforme, krajem 2009.godine, sproveden je opšti izbor sudija tokom kojeg nije reizabrano 837 dotadašnjih sudija, a koje su posle odluke Ustavnog suda Srbije o poništenju odluke o neizboru, naknadno reizabrane krajem 2012. godine.

Foto: Dnevnik/Agencije

Prijatelji sajta