Јанковић: „Избори нису завршени, већ отети, Александар Вучић је силом присвојио функцију председника Републике” 

„Избори нису завршени, већ отети, Александар Вучић је силом присвојио функцију председника Републике“, рекао је у интервјуу недељнику Време, бивши омбудсман Саша Јанковић , један од председничких кандидата, најављујући   формирање  покрета, преносе Фонет и телевизија Н1. 

Како се наводи у агенцијском извештају, Јанковић је прецизирао да Вучић „није демократски, легитимно изабран за председника, већ је ту функцију присвојио бруталном институционалном, медијском, финансијском и физичком силом“. Указујући да Вучића уопште не интересује шта је нелегално, а шта нелегитимно у томе што је урадио, Јанковић је констатовао да је „изборна крађа документована“.

„Друга ствар је што докази не могу да се изведу пред државним органима, јер су ти органи отети још пре ових избора – др Небојша Стефановић је Вучићу под ноге бацио Министарство унутрашњих послова Републике Србије и заузврат, у последњој епизоди, добио пољубац у теме“, објаснио је Јанковић.

„Да сада понудимо још 100 нових снимака, доказа и аргумената“, сматра Јанковић, „одговор власти биће исти – лажу Сорошеви, Нато, Досови плаћеници и издајници, не верујете ваљда ни њима, ни својим очима и ушима, а ко поверује и он је плаћеник, издајник и спрема рат, државни удар, дестабилизује овако сјајну ситуацију“.

Јанковић је навео да  покрет, чије формирање најављује, види као тачку окупљања нове генерације политичког деловања, која ће вратити искреност, смисао и поверење у политику, државу и институције.

„Рачунам на све људе опредељене ка грађанском друштву социјалне правде који нису чинили зло другима“, истакао је Јанковић и додао да се труди да нико ко се заиста огрешио о људе не нађе у покрету, „нико ко је свесно и намерно чинио зло другима и ко је огрезао у криминал“.

Извор : Фонет ( цео извештај прочитајте на сајту Н1) 

фото: mc.rs

Пријатељи сајта