Непотпуна документација уз захтев Нате Месаровић?

Адвокатска комора Београда(АКБ) ових дана прегледа документацију уз поднете захтеве за упис у Именик адвоката АКБ-а, да би их, сходно процедури, ставила на увид свом чланству, а прегледан је и захтев који је поднела Ната Месаровић, бивша председница Врховног касационог суда, а потом судија тог суда, потврђују извори блиски органима те коморе.

-Досадашњим увидом у пратећу документацију уз захтев госпође Месаровић констатовано је да нису достављене потврде из свих судова у Београду о томе да се не води кривични поступак, осим за Специјални суд у Београду. Потпуна документација подразумева сва та документа, наводе извори из АКБ, али нису прецизирали да ли ће евентуално бити затражено накнадно достављање таквих потврда.

Медији су протеклих дана пренели да је бивша председница Врховног касационог суда и Високог савета судства Ната Месаровић која је у складу са законом недавно пензионисана, после престанка судијске функције, поднела 16. јануара Адвокатској комори Београда захтев за упис у Именик адвоката.

Пријатељи сајта