Ново суђење због смрти трогодишње Ање Граховац, после операције катаракте

У Вишем суду у Београду почело је ново суђење оптуженима за несавесно лечење трогодишње Ање Граховац која је преминула после операције катаракте 2007. године.

На приватној клиници „Пефекта“, која је изнајмила салу за операцију офталмолошкој ординацији „Илић“ , Ањи Граховац је оперисана катаракта 21. маја 2007. године.

У оптужници се наводи да је у току операције дошло је до поремећаја у снабдевању мозга кисеоником и слабљења и губитка пулса, као да је девојчица била у коми три сата после времена када је требало да се пробуди, и да је санитетским колима у коматозном стању превезена у Институт за мајку и дете , где је, не будећи се из коме, 4. јуна преминула услед оштећења изазваних недостатком кисеоника при операцији.

Оптужницом су обухваћени власник „Перфекте“ Дејан Милутиновић, анестезиолог Станоје Глишиће и офталмолог Божидар Илић са клинике „Илић“, којима је на терет стављено тешко дело против здравља људи, док је за исто дело у помагању оптужен сервисер апарата за кисеоник Милан Васиљевић.

Фото: Фејсбук-Правда за Ању Граховац; приватна архива

Пријатељи сајта