Троје лекара осуђено због несавесног лечења Јелице Радовић

Троје лекара београдске приватне клинике Децедра осуђени су пресудом Првог основног суда у Београду на по годину и три месеца затвора по оптужби за несавесно лечење Јелице Радовић (18), која је 9. септембра 2006. године преминула од сепсе после рутинске операције чукљева

После поновљеног поступка, као и након првог суђења , судско веће Првог основног суда у Београду огласило је кривим хирурга –ортопеда Славка Томића и анестезиологе Оливеру Јеремић и Миодрага Стојановића, а осим затворских казни изречена им је и мера забране рада у медицини у трајању 2 године.

Светлани Сремчевић, директорки клинике Децедра, изречена је условна казна затвора од годину дана са роком провере од четири године, као и мера забране управљања медицинским установама у трајању 10 година.

Сви окривљени су негирали оптужбе.

Према налазу и мишљењу вештака медицинске струке „извесно је да је у току или након операције чукљева у организам оштећене ушла бактерија која је изазвала сепсу“.

Јелици Радовић је операција чукљева обављена 5. септембра 2006. године. Родитељи су већ сутрадан приметили да је њиховој ћерки лоше, а кад је 8. септембра пребачена у Ургентни центар, утврђено је да има сепсу. Преминула је следећег дана.

Предстоји поступак пред Апелационим судом у Београду.

Пријатељи сајта