Снежана Маловић и Ната Месаровић стижу у адвокатуру

Бивша председница Врховног касационог суда и Високог савета судства Ната Месаровић која је у складу са законом недавно пензионисана,после престанка судијске функције, поднела је 16. јануара Адвокатској комори Београда захтев за упис у Именик адвоката.

Адвокатуру је за наставак правничке каријере изабрала и Снежана Маловић, бивша министарка правде у Влади Мирка Цветковића од 2008 до 2012. године, која је пре министарске, обављала више важних функција такође у Министарству правде, пише новосадски „Дневник“.

Снежана Маловић је у последњој трећини јануара положила адвокатски у Адвокатској комори Војводине али до 29. јануара тој комори није била поднела захтев за упис у Именик адвоката, као ни комори Београда.

Захтев Нате Месаровић за упис у Именик адвоката Адвокатска комора Београда, у складу са процедуром,могла би у току фебруара да јавно представи.

Грађани памте период током којег је Ната Месаровић била председник Врховног касационог суда и Високог савета судства, а Снежана Маловић министарка правде и по тој функцији члан Високог савета судства, пре свега по томе што је опсежно реформисано правосуђе. У оквиру те реформе, крајем 2009.године, спроведен је општи избор судија током којег није реизабрано 837 дотадашњих судија, а које су после одлуке Уставног суда Србије о поништењу одлуке о неизбору, накнадно реизабране крајем 2012. године.

Фото: Дневник/Агенције

Пријатељи сајта